CITARASA RINDUAN

Thursday, December 2, 2010

Apalah nasibku hari ini, eksiden pulak....


Korang tahu kan,,,,betapa aku sayang sangat dengan motor sccoter ku itu? Pernah sekali aku gabra sampai nak pitam bila motorku nyaris-nyaris dikataka hilang, nak baca entry tu klik sini

Punyalah sayang….yerlah…itu motor dari wang sakuku….hasil duit simpanan aku bila aku dapat gaji pertama…siap keluarkan duit simpanan ASB untuk wang muka…

Hari ini, jam 8.25 malam,,,aku sedang blogging…ayah mertua pulang ke rumah…bawa motor aku, aku kan bawa storm pulang ke rumah sebab hujan lebat…sampai bumper storm tercium pintu garaj gara-gara aku paking dalam garaj rumah…(apa punya nasiblah hari ini)

Bunyi motor ala-ala nak semput, lain benor bunyinya….Aku hairan…terus berlari keluar menuju ke garaj…Ya allah…..motorku………………..




Korang lihatlah apa yang berlaku pada motor aku….

Wawawawaw…

Abah mertua kata, ada seorang customer bawa kereta atuk dia…(rasanya budak tak ada lesen, sebab badan budak tu kecik jer, macam budak sekolah)…

Mungkin dia nak belajar bawa kereta…tekan minyak, tanpa tekan brek…terus hentam motor aku yang cantik molek parking di sisi citarasa rinduan..

Kata abah lagi, motor aku tercampak sampai 100meter jauhnya…..

Subhanallah, mengucap panjang…………..aku tergamam…

Aku dah cuba pandu motorku….alahai….benda dah pernah jatuh., agak goyang dan lain rasanya….handel goyang, plat motor patah.....lampu signal pecah, cover terangkat dan pecah...pendeknya semuanya dah gegar...........

PS: banyak nak repair nie, nak ajer aku saman budak tu…..pandai-pandai rosakkan motor aku...

23 ulasan:

IMANSHAH said...

alahai Ayu, kesiannya..Nak cakap lagi juga..MALANG TAK BERBAU AyU

Citarasa Rinduan said...

cikgu...

saya tengah sedih nie...
esok hantar begkellah jawapnya..

Wanita Mutalib said...

aduyai...

cian kat awak...

kena repair kay, jgn bawak motor rosak, nnt bahaya kat awak juger :)

take care dear :)

Citarasa Rinduan said...

eita--
pinjam bahu sat yer..

lagi sedih sambil blogging..rasanya banyak RM terbang nie

kella said...

sabar ye kak ayu... dugaan tu..
harap kak ayu tenang tenang ye... moga moga boleh repair dan baik seperti sedia kala.. :)

siti noorazizah said...

ala ciannye akak aku sorang nie...
suh la bapak budak 2 bayar tuk repair...
x kan nak diam je........
x yah la report cian gak kat family diorg.......
suh je die bayar ganti rugi......

siti noorazizah said...

ala ciannye akak aku sorang nie...
suh la bapak budak 2 bayar tuk repair...
x kan nak diam je........
x yah la report cian gak kat family diorg.......
suh je die bayar ganti rugi......

K.Nor said...

sabar ayu.. ada hikmah disebaliknya nanti.. insyaallah..

kenapa tak leh makan daging, ada sakit darah tinggi ke?

Citarasa Rinduan said...

kella--
sangat sedih...
1) naik motor bertiga
2)petang, storm tercium pintu garaj
3)motor pulak kena hentam


harap-harap esok bengkel terima...amin

Citarasa Rinduan said...

adikku uda--
ini tengah fikir..nak jumpa atok dia jer. report cucu dia suka-suka belajar bawa kereta tanpa pengawasan

uda bayangkan..jauh tu...motor tu boleh tercampak, abah kata..nasiblah dari meja 8 dan 6 customer tak ada...

customer banyak kat dalam..kalau ada customer..berapa ramai dia nak tanggung kos kecederaan dan kerosakkan?

Citarasa Rinduan said...

k,nor--
amin...itulah..en suami dah berulang kali nak tukar motor lain..saya tak nak...banyak sejarah motor tu...ada 5 tahun scooter tu berjasa


ayu tak ada penyakit darah tinggi atau apa2...tapi agak hairan, lepas jamah suku daging yang terhidang, gerenti sakit kepala sampai kena makan ubat..

dah check..doktor kata saya memang tak boleh makan daging

azieazah said...

Nampaknya hari ini hari kurang baik AYU. Sabor jerk lah... apa nak buat.

Pujuk hati, harta boleh cari, nyawa sangat bernilai.

*Cutenya scooter diaaaa...!

Citarasa Rinduan said...

kak azie--
Saya rasa macam nak tenangkan jiwa terbang ke rumah kak azie.

pujuk hisyam dan seri bulan temankan malam ini untuk saya

setuju kata-kata kak azie

PS: itulah, motor ini banyak jasa, disgn pun gila-gila macam saya

rieyana ynn said...

comel nyer scoter tu..memang sayang kan tapi nasib baik owg nyet tak apa2..

Citarasa Rinduan said...

rieyana--
motor tu parking di citarasa rinduan

itulah,,kalau hati2 dijalanraya pun still berlaku jua eksiden..

apalah nasib si sccoter kak tu,...
wawawawa

Kalamhati said...

alahai ayu..huhu dugaan sungguh..ada hikmah tu..Allah nak bagi yg lebih baik kot..insyaAllah..=)

eiela said...

alahai kesiannya, sabar jelah nampaknya. mesti budak tuh kecut perut jugak tuh.

Latest Entri :
Bila Si Dia Bertanya
Ya Allah Masaku Dah Tiba

ainnoraini said...

sabarlah ye ayu..benda2 mcm ni mmg kite tak dugakan ...saye pun pernah jugak mengalaminye...kete yg saye bawah remuk depannye gi sondol gan lori...punye takott ooo..mase tu..

sekamar rindu said...

salam..

terkejut juga memabaca entri ini..
betul kata cikgu iman, malang x berbau..

p/s..saya pun lahir tahun 80 juga

Muhamad Zaki Zafir said...

motor kalau once dah eksiden, dah tak 'mampat' lagi rasanya bila bawak lepas tu.malang tak berbau.. :(

alinac lover said...

yong geram btol kalo budak xde lesen nak bawak motor ke keta..kalo x jadi pape xpe lgi..ni da langgar~ susah la..klo saman.mak bapak dia msti kena punya...


geram!

azzey said...

Citarasa Rinduan; mmg sayang klu duit hasil titik peluh kita ni. byk gak nak reaoir tu ye Ayu. Cuba le bwk bincang ngan family budak tu...

Lelord said...

ohhh tidakk spongebob itu. akak pun cam yong gak geram ngan budak xde lesen, last year balik skolah ms amik kul9 kat roundabout motor hentam depan belah kanan. budak pompuan tu siap tya akak x nmpak dia ke? cehhh dh laluan akak akak tu, mula la ckp mak dia garang, dh bawak g kinik n bayar bil kira ok la tu. bile ajak g balai x mo lak. blom lagi citer mak budak tu kol akak bising2. akak ckp jek x puas ati g report hahahaa bulih lak dia ckp nanti dia pk. nmpak beno anak xde lesen