CITARASA RINDUAN

Saturday, December 4, 2010

MATA LELAKI?

Assalamualaikum…selamat malam…syukur seharian aku di citarasa rinduan, kini dapatlah aku online sampai balas komen korang, jenguk blog kawan-kawan, blogging ke blog setia citarasa rinduan. Terima kasih kawan-kawan yang sudi singgah ke blog citarasa rinduan..korang semuanya istimewa bagiku..muah..muah….

Korang rindu aku kan???...hehehehe..ayat baik punya

Malam nie, aku berfikir ada baiknya aku bercerita tentang si mata lelaki. Bukan mata kucing atau mata-mata gelap yer….hehhehhehe

Tak dinafikan, semua lelaki ada yang baik dan yang jahat…tapi, memandangkan aku duduk di kedai makan..bercampur dengan masyarakat berbilang kaum dan agama…aku rasa elok lah kaum perempuan berhati-hati bila berpakaian.

Tak semua pakaian yang kita pakai, bagi kita dah menutupi aurat…si mata lelaki nie..sebilangan besar suka pandang-pandang… jeling-jeling….

Kalau si perempuan lalu depan mata sukar lah nak lihat si mata lelaki beralih menghadap arah lain atau tunduk bawah kira semut yang lalu kat lantai…...betul tak?

Aku perasan, kebanyakkan lelaki suka lihat bahagian yang amatlah memalukan pada tubuh badan perempuan..terutama bahagian dada dan punggung…memang part tu sangat cantik kurnian Illahi…

Kalau lirikan mata si lelaki hanya sekilas….aku ingat lagi kata-kata cikgu agama aku. Itu rezeki namanya…..huhuhuhuhu

TAPI kalau dah dapat lihat sekali..masih pandang 4, 5 kali aku kategorikan sebagai lelaki miang….betul tak kaum ku? Zina mata tu…

Kesimpulannya Wahai kaum perempuan…..pakailah pakaian yang menutupi dada dan punggung…seeloknya..baju t shirt biarlah panjang sikit, tak payah nak pakai baju kebaya ketat atau kurung kedah…semuanya bakal mencetuskan si lelaki miang…lebih suka memandang bukan rupa kamu..tapi….dada dan punggung kamu…





PS: percayalah……(entry ini hanya meningati kaum perempuan..bukan nak memalukan pihak lelaki atau sebaliknya) tak terlintas pun…subhanallah…

12 ulasan:

Nur Azila Ismail said...

a.ah kak . rindu akak :D

Citarasa Rinduan said...

azila...rindu kamu jua..lama tak bersua..

exam macamana?

kasih suci said...

rindu akak juge...hehehe

Citarasa Rinduan said...

kasih......
hehehehehhe....

eelobor said...

hehehe, saya tunduk ke bawah... hahahaha, ye ke nih?

Citarasa Rinduan said...

eelobor--
selalu lelaki kalau belum kawin, mmg kalau makn sorang2 tunduk bawah jer..
kalau yang dah kawin...mata?,,sure pandang 2, 3 kali..ke arah wanita....

kenyataan tau..hehehhe

CiKaLi said...

slm.. lame tk singgah snie.. hehe

CiKaLi said...

slm.. lame tk singgah snie.. hehe

Peminat Katie Holmes said...

kalau terpandang takpe kan?haha

Citarasa Rinduan said...

cikali--
wah...tahniah yer...
karang main snow lah kamu

rindu kamu jugak

Citarasa Rinduan said...

peminat katie holmes--
sesah gak kak nak tiak nama kamu...nama pendek apa dik?

terpandang. kiranya rezekilah kan..hehehe

Nur Mudrikah said...

sebab tu islam menggariskan cara perempuan berpakaian. nak jauhkan dari perkara yg macam ni la..