CITARASA RINDUAN

Saturday, December 4, 2010

Apa salahnya nak mohon Maaf???

Rentetan dari kisah motorku dilanggar oleh pelanggan yang tak pandai bawa kereta..tapi berangan nak bawa juga..Nak baca entry tu..sila klik SINI

Puas, aku ke kedai motor area Kulaijaya dan Kota Tinggi, signal kanan motorku tiada dijual, kecuali order dari Modenas...


Hingga ke saat ini dari kes kemalangan itu....aku belum dapat permohonan maaf dari keluarga ataupun pihak tuan badan sendiri..sedihnya

Aku bukannya nak sangat di hormati atau di lambung tinggi-tinggi..sekurangnya keluarga budak tu, bincang apa yang perlu dibuat atas kecerderaan pada motorku itu…..

Motorku..masih dibengkel..aku dah mula bimbang….bilalah dapat tunggang lagi motor kesayangku itu…sure banyak RM melayan.....

14 ulasan:

K.Nor said...

sabar ayu, insyaallah ada hikmah menanti ayu nanti .. :)

AjimGreen said...

sungguh tak pertanggungjawab pemandu kereta tu..cuba²lah tinggalkan note RM50 ke..dah wat salah kena jwb la..

entri terbaru saya ~> surat apa??
:: Surat Cuti ::

Citarasa Rinduan said...

k.nor--
pinjam bahu sekejap...
hairan dengan kes ini, saya 12 jam dikedai,,kenapa tiada yang nak bersua saya, kemukanan perbincangan dari hati ke hati

saya manusia, ada hati dan perasaan..kalau saya yang bonceng motor dan sama-sama berlanggar itu kes lain, mungkin sama-sama bayar kenderaan sendiri yang rosak

ini, kes saya,,,motor paking.....duduk diam-diam kat tepi citarasa rinduan,..

Citarasa Rinduan said...

ajim--
sangat2....nasiblah atuk dia, ayah kak kenal..

kak nak tunggu esok hari, kalau diamkan juga kes ini.,.

kak nak ke rumah atuk beliau...nak sattlekan sampai kak tahu apa kata putusnya

Lelord said...

sabar..mungkin ade hikmah

Citarasa Rinduan said...

terima kasih kak lelord

lega bila ada blog..boleh luahkan apa yang tersirat

walhal orang lain dah puas suruh saya ambil tindakan..tapi ayu senyum jer..sbb malas nak besarkan isu,

dalam dada???? ALLAH sahaja yang tahu

cikgu isza said...

kadangkala bukan masalah nak besarkan isu.. cuma nak diaorg bertanggungjawab.. hanya permohonan maaf.. bukan susah..

nilah masyarakat kita.. yang jadi mangsalah yang selalu menjeruk hati..

Citarasa Rinduan said...

cikgu isza--
itulah...luaran orang taki tahu, dalam hati hanya saya yang memendam rasa

tapi, saya bakal ambil tindakan..sebab kes ini bukan salah saya...

eelobor said...

naik muto harley davidson....besar & laju....vroooommmmm

Muhamad Zaki Zafir said...

sabar ye kak..mmg cara terbaik,bersua muka je.insyallah, ada lah tu bhgian yg baik utk akak t. :)

Citarasa Rinduan said...

eelobor--
motor besor?..ada tersadai,,yang saya tahu..start kasi panaskan enjin jer

Citarasa Rinduan said...

muhamad zaki

insyallah....semoga ada jalan penyelesaian..amin

Syafiq Rosli said...

sian sis..repot je polis..hehe

ShueQry said...

lupakan sajam, maafkan dan teruskanlah kehidupan. Trust me, setiap kali mengingat situasi buruk di masa lalu, setiap kali itu jugalah kita tertahan-tahan untuk jadi semakin maju.

Dont look back. Keep moving forward!

-ShueQry-