CITARASA RINDUAN

Friday, December 3, 2010

THOMAS PULAK!!!

Ini bercerita tentang si keretapi Thomas yang menjadi kesukaan umai..gara-gara susunya si anmum ada kartun Thomas…hari-hari kena menghadap kartun ini

Petang tadi, semasa aku layan mesin basuh baru,,umai ikut FIL ke pasar lambak…aku kirim rojak mee…layan panas-panas mesti menyelerakan…

Bila abah balik, umai berlari kesukaan sambil menatang sebesar kotak.warna biru kotaknya..alahai....pandai umai ketuk atuknya..RM 25 ko, FIL punya duit melayang……..

Rupa-rupanya si Thomas kereta api warna biru yang FIL beli…tapi..aku kena pasangkanlah..sebelum aku mulakan aksi memasang, aku ambil gambar guna handphone..



Tara…………..

>
<>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>


Alhamdullilah, tak sampai 5 minit aku berjaya pasang train si Thomas nie..

Si umai terjerit-jerit kesukaan dapat Thomas yang boleh pusing-pusing…



PS: umai manja dengan atuknya,…aku juga yang risau,.takut si umai semakin lama semakin pandai minta yang bukan-bukan…


Nampak gayanya uncle seekes dah kena saman dengan bekas pemaisuri agung…makluman dari~TV3 berita jam 8malam~

4 ulasan:

Kalamhati said...

sonotnye umai..anak sedara saya pun minat Thomas ni..jgn dia mintak dah..hihihi

Citarasa Rinduan said...

kalamhati--
itulah penangan budak2..sabor jerlah yer

Muhamad Zaki Zafir said...

uih thomas..faveret mase kecik ni.suke tgk ketapi ade mata brgrk2.haha. :D

skrg pn dh ade thomas baru kt tv, tp mcm kureng je,blh mlompat2 lak ketapi tu.

Citarasa Rinduan said...

muhamad zaki--
thomas yang nie. boleh terbang-terbang tapi still dalam landasan...agak unik hiasan landasannya